preskoči na sadržaj
Vijesti

Završna konferencija projekta Pet za net

Završna konferencija projekta Pet za net održana je u OŠ "Braća Bobetko" u Sisku.


Naša škola je sudjelovala kao partner škola u projektu, uz OŠ "Braća Bobetko" iz Siska i OŠ Dvor iz Dvora. Udruga "Suradnici u učenju" je nositelj projekta.

Projekt je obuhvaćao edukaciju učenika, roditelja i učitelja. Cilj projekta je bio podizanje razine svijesti o problemima vezanima za sigurnost djece na internetu, poticanju odgovornog i sigurnog korištenja interneta, mobitela, računala i unapređenje vještina učitelja kako bi u nastavnom procesu mogli primijeniti nove metodologije učenja usmjerenog na učenika.

Ravnateljica OŠ "Braća Bobetko", Marica Radojčić, nas je srdačno dočekala i zaželjela nam ugodan boravak. Učitelji i učenici škole domaćina su pripremili prigodan program.

 Darko Rakić, voditelj projekta  je istaknuo da je projektom „Pet za net“ uspješno educirano više od 200 učenika, 70 učitelja i 100 roditelja, ali i lokalna zajednica o problemima vezanim za sigurnost djece na internetu.

Projekt su financirali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Sisačko–moslavačka županija. 

U našoj školi realizirane su po dvije radionice za učenike, dvije radionice za roditelje i radionica za učitelje, te video radionica. Škola je opremljena obrazovnim materijalom i kamerom za video radionicu.

Završni rad projekta je bio snimanje filmova na temu opasnosti na internetu.

„Učenici i učitelji iz tri osnovne škole snimili su 9 odličnih filmova o sigurnosti na internetu. U snimanju filmova sudjelovalo je više od 50 učenika, učitelja i stručnih suradnika, a snimljeno je više od 70 minuta videozapisa", istaknuo je Darko Rakić na konferenciji.

Učenici naše škole snimili su tri filma: Nestali, Vršnjačko nasilje i Što je elektroničko nasilje?

Najboljim filmom projekta proglašen je film  naše škole, film "Nestali". Na konferenciji su podijeljene nagrade, priznanja i plakete učencima i učiteljima koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

U projektu su u našoj školi, osim učiteljice informatike Ivane Herceg, sudjelovali učiteljica Đurđica Sever i pedagoginja Lidija Škorić - Golić.

Ravnateljica  Medina Omerović se zahvalila svim članovima Udruge "Suradnici u učenju" na ukazanom povjerenju kada su nas odabrali za školu partnera i preporučila nas za daljnju suradnju. Također se zahvalila učiteljima i učenicima naše škole na uloženom trudu i radu.

Film "Nestali"

Učenici: Karla  Vujčić, Gabriela  Božanović, Helena  Ćatić, Jelena  Bekić, Christina Orlić, Lara Juranović, Patricija Govorčinović, Nela  Srbljanin, Gabrijela  Lenac, Samuel  Lucić, Erik Pužar

Film "Vršnjačko nasilje"

Učenici: Gabriela Božanović, Helena Ćatić, Jelena Bekić, Jela Arlović, Samuel Lucić, Josip Lenac

Film "Što je elektroničko nasilje?"

Učenici: Karla Vujčić, Gabriela Božanović, Helena Ćatić, Patricija Govorčinović
Jelena Bekić, Samuel  Lucić, Dino Pužar, Maria Milković, Lucija Blažanović
Magdalena  Brandić, Elizabeta Gavran, Iva Vujčić, Marija Božanović



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Herceg   datum: 14. 6. 2016.




preskoči na navigaciju